Влатко Стефановски

Влатко Стефановски: Многу концерти во Германија

Влатко Стефановски е еден од најпознатите рок и џез музичари во Северна Македонија и на Балканот. Голем дел од кариерата, особено во последните 30 години, настапувал со успех на различни фестивали и концерти во Германија.

По повод 30-годишнината од воспоставувањето на германско-македонските односи, со задоволство се сеќава на своите искуства во Германија.